:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2022   9:18

0

134

Ratari nastavljaju proteste, očekuje se nastavak razgovora u Vladi

Poljoprivrednici su na jučerašnjim razgovorima postigli dogovor o premijama za mleko sa Vladom, ali i dalje nije dogovorena cena suncokreta. Nastavljaju se blokade puteva. U Somboru blokirane dve velike raskrsnice.

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji protestuju širom Srbije, objavili su posle nakon sastanka sa Anom Brnabić da ima saglasnosti oko premija za mleko za sve kvartale (15 dinara), ali da nije postignut dogovor o suncokretu.

Poljoprivrednici koji su juče bili na razgovorima u Vladi najavili su da će traktori ostati na ulicama do daljeg.

U Somboru su poljoprivrednici proširili blokadu, pa su sada blokirane dve velike raskrsnice – ka Vrbasu i Novom Sadu i ka Staparu i Kljajićevu. Propuštaju se hitni slučajevi.

Očekuje se nastavak razgovora u Vladi 

Jovan Jovanović iz Bavaništa je nakon jučerašnjeg sastanka rekao da su pregovori bili jako teški i da su blizu dogovora o ceni suncokreta.

"Nadamo se da ćemo u narednom periodu rešiti to pitanje. Vlada, premijerka i ostali pomoćnici su celi dan bili konstruktivni, gledali su da nam izađu u susret kako god mogu - nadamo se da će se završiti u kratkom periodu", rekao je Jovanović.

Precizirao je da se pregovori nastavljaju, da nisu prekinuti, ali da su dugo sedeli i da su ljudi postali nervozni.

Miroslav Marković iz Subotice je rekao da će se o subvencijama i plavom dizelu tek razgovarati i da se blokade nastavljaju.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je nakon sastanka za RTS da je sastanak trajao devet sati i da je prekinut kako bi poljoprivrednici obavestili svoje kolege o rezultatima razgovora.

Izvor: RTS; Foto:bn.ba

poljoprivredniciprotestVlada Srbijepregovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva