:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2022   20:08

0

156

Rau pozvao na uvođenje sedmog paketa sankcija Rusiji

EU bi trebalo da radi zajedno na uvođenju sedmog paketa sankcija Rusiji koji mora uključivati, između ostalog, potpunu zabranu uvoza ruskog gasa i petrohemije, poručio je danas ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau tokom zajedničke konferencije za novinare sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom u Varšavi.

Prema njegovim rečima, prošlonedeljno usvajanje šestog paketa sankcija EU protiv Rusije je "važan korak ka obezbeđivanju nezavisnosti Evrope od ruskih energetskih resursa", ali, kako je ocenio, to je nedovoljno i zbog toga bi trebalo odmah da se započne sa radom na sedmom paketu sankcija, prenela je ukrajinska državna agencija Ukrinform.

Prema rečima mistra Raua, te sankcije moraju da obuhvate, između ostalog i "uvođenje potpune zabrane uvoza ruskog gasa i petrohemije i isključenje svih ruskih i beloruskih banaka iz SVIFT sistema".

"Očekujemo i pozitivnu preporuku Evropske komisije da se Ukrajini dodeli status kandidata. Nadamo se da će Evropski savet doneti pozitivnu odluku u vezi sa tim na sledećem sastanku", rekao je Rau i poručio da je Ukrajini mesto u Evropskoj uniji, naglasivši da to ne menja stav Varšave o podršci evropskim integracijama Zapadnog Balkana.

Izvor: T a n j u g

EURusijaUkrajinasankcijePoljska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva