:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 03, 2021   21:11

0

122

Razgovor Putina i Bajdena u narednih nekoliko dana, čeka se potvrda Vašingtona

Kremlj je danas saopštio da su okvirno dogovoreni vreme i datum sastanka u vidu video konferencije između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, ali da Moskva čeka da dobije i konačno odobrenje Vašingtona.

Savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov rekao je da će do razgovora dvojice lidera doći u narednih nekoliko dana, prenosi TASS.

"Radimo na mogućem kontaktu između Putina i Bajdena u formatu video konferencije. Do ovog kontakta doći će u roku od nekoliko dana. Imamo konkretan datum i vreme ove video konferencije", rekao je Ušakov.

On je naglasio da će datum i vreme sastanka biti objavljeni nakon što se sve dogovori sa SAD.

"Sastanak putem video konferencije se priprema prilično aktivno", poručio je Ušakov.

Peskov: Moguće 7. decembra

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da datum razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena još nije dogovoren, a da se razmatraju različite opcije, uključujući 7. decembar.

"Još nije dogovoren tačan datum, pregovori su još u toku. Reč je o video-konferenciji. To može biti i sledeće nedelje i za nedelju dana, ponavljam datum nije dogovorena", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da dve strane imaju različite predloge kada je reč o datumu, ali da ti predlozi još nisu sinhronizovani.

Odgovarajući na pitanje da li je u opticaju 7. decemabar, Peskov je odgovorio potvrdno, ali je dodao da su i drugi datumi u igri.

SAD: Sankcije ili druge mere za Rusiju ako napadne Ukrajinu

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena je spremna da uvede sankcije ili druge mere protiv Rusije ako odluči da izvrši invaziju na Ukrajinu, izjavila je danas portparolka Bele kuće DŽen Psaki.

Psaki je navela da ruski predsednik Vladimir Putin preduzima pripremne korake koji bi omogućili da izvrši invaziju na susednu zemlju, i da SAD žele da budu spremne i za takvu mogućnost, za koju su izrazile ozbiljnu zabrinutost, prenosi Rojters.

Zvaničnica Bele kuće je rekla i da se SAD spremaju za mogući razgovor sa Putinom, kako bi se razmotrilo to pitanje.

Kremlj je danas saopštio da su okvirno dogovoreni vreme i datum sastanka u vidu video konferencije između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, ali da Moskva čeka da dobije i konačno odobrenje Vašingtona.

Savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov rekao je da će do razgovora dvojice lidera doći u narednih nekoliko dana, preneo je TASS.

Blinken: Bajden ce Putinu potvrditi odlučnost SAD da reaguju

Predsednik DŽozef Bajden će na sastanku saopštiti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da su SAD rešene da se odlučno suprotstave svim nepromišljenim ili agresivnim akcijama koje Rusija može da preduzme i da odbrane teritorijalni integritet Ukrajine, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Blinken je za Rojters rekao da će kada dvojica predsednika budu razgovarala Bajden takođe Putinu izneti želju SAD za većom predvidljivošću i stabilnošću u odnosima sa Rusijom.

I Bela kuća je danas potvrdila da je administracija američkog predsednika Bajdena spremna da uvede sankcije ili druge mere protiv Rusije ako odluči da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Portparolka Bele kuće DŽen Psaki izjavila je danas da ruski predsednik Vladimir Putin preduzima pripremne korake, koji bi omogućili da izvrši invaziju na susednu zemlju, i da SAD žele da budu spremne i za takvu mogućnost zbog koje su izrazile ozbiljnu zabrinutost, preneo je Rojters.

Zvaničnica Bele kuće je rekla da se SAD spremaju za mogući razgovor sa Putinom kako bi se razmotrilo to pitanje.

Kremlj je danas saopštio da su okvirno dogovoreni vreme i datum sastanka odnosno video konferencije između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, ali da Moskva čeka da dobije i konačnu potvrdu Vašingtona.

Savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov rekao je da će do razgovora dvojice lidera doći u narednih nekoliko dana, preneo je TASS.

Izvor: Танјуг

PutinBajdenPeskovBlinken
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva