:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Septembar 26, 2019   10:13

0

147

Razgovori Vučića u Njujorku i dobri i teški

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su sastanci predsednika Aleksandra Vučića u Njujorku sa svetskim zvaničnicima bili dobri i teški i da Vučić koristi svaku priliku da kaže koji je stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Ona je, gostujući na TV Pink, podsetila da je Vučić u Njujorku razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel na njen zahtev i da to dosta govori koliko ga ona poštuje i koliko ima poverenja u njega.

"Ekonomski, imamo dobre odnose sa Nemačkom, zahvaljujući poštovanju i poverenju koji je predsednik Vučić uspeo da izgradi sa kancelarkom. Svakako je jedna od najvažnijih tema bilo i pitanje KiM. Po svemu što vidim iz medija i kada se čujem sa predsednikom Vučićem, a čujemo se svakodnevno, to su bili dobri sastanci", rekla je Brnabić.

Ona je navela da predsednik argumentovano prikazuje kakva je trenutno situacija na KiM i u kakvoj poziciji su Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

"Srbija je danas dovoljno hrabra i snažna da pozove na kompromis. Nalazimo se u drugačijoj poziciji nego što smo bili pre 10 do 15 godina. To je teža situacija zbog svega što se desilo 2008. godine, kada je proglašena nezavisnost, 2010. - zbog mišljenja Međunarodnog suda pravde, prebacivanja pregovora iz UN u EU, nemoći naše doplomatije", navela je ona.

Brnabić je navela i da je jedan od važnih sastanaka bio i onaj sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma i najavila da će Svetski ekonomski forum u Srbiji otvoriti regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju.

"To će biti prvi regionalni centar koji Svetski ekonomski forum ima bilo gde na svetu. Dobro smo se pozicionirali, mnogo smo radili u poslednje tri godine, posebno u oblasti obrazovanja, i to je nešto što priznaje cela Evropa", navela je ona i dodala da su "to pohvalili svi uticajni evropski lideri, ali da kritizeri u Srbiji to ne vide".

Brnabić: Važno ispratiti obraćanje Vučića u Generalnoj skupštini UN

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, poručila je građanima da je, zbog laži koje plasira deo opozicije, jako važno ispratiti današnje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN, koje će, kako je rekla, pratiti i svi svetski lideri.

Brnabić je gostujući na Pinku rekla da je veoma važno da građani Srbije čuju šta će u GS UN reći Vučić, koji se, kako je rekla, najviše zalaže za odnose u regionu i koji ima najviše da kaže o budućnosti regiona, koji je, kaže, ujedno jedini koji priča o budućnosti, dok svi ostali pričaju o prošlosti.

Obraćanje Vučića u GS UN očekuje se oko 17 sati po ovdašnjem vremenu.

Izvor: Танјуг

BrnabićVučićNjujorkKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva