:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2023   22:51

0

129

Reč na reč: Kako Srbija da odbrani svoje interese u vezi sa Kosovom i Metohijom

Koja je mera kompromisa za očuvanje opstanka srpskog naroda i kulture u južnoj srpskoj pokrajini i kako se to ostvaruje u pregovorima sa Prištinom – bila je tema predizborne debate "Reč na reč" u kojoj su učestvovali: Igor Simić, lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", Milica Đurđević Stamenkovski, lista "Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga", Snežana Paunović, lista "Ivica Dačić – premijer" i Miroslav Aleksić, lista "Srbija protiv nasilja".

Gotovo sve stranke i izborne liste na predstojećim izborima odbacuju francusko-nemački plan za rešenje odnosa Beograda i Prištine u aktuelnom obliku, ali postoji li predlog Beograda koji bi mogao da mu parira, to je jedno od pitanja na koja su raspravljali predstavnici lista koje se takmiče na republičkim izborima 17. decembra.


U debati je bilo reči i o tome kako Srbija može da sačuva ne samo teritorijalni integritet, već i svoj kulturni identitet koji je takođe ugrožen na Kosovu i Metohiji.

U debati "Reč na reč" na RTS učestvovali su: Igor Simić, lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", Milica Đurđević Stamenkovski, lista "Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga", Snežana Paunović, lista "Ivica Dačić – premijer" i Miroslav Aleksić, lista "Srbija protiv nasilja".

Izvor: RTS; Foto i video: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva