:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2020   12:42

0

143

Region: Raste broj zaraženih koronavirusom

U Crnoj Gori je od poslednjeg preseka od 69 testiranih osoba kod njih pet potvrđen koronavirus.

 

Novozaraženi su iz Rožaja (3) i iz Berana i Podgorice po jedan, prenosi RTCG.

U Crnoj Gori trenutno je 59 osoba zaraženo koronavirusom.

U RS 44 novozaraženih osoba, ukupno 1.975

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je registrovano 44 novozaraženih koronavirusom, što je ukupan broj od početka epidemije povećalo na 1.975.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje RS radi se o 24 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 24 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, šest osoba je iz Teslića, pet iz Srpca, po četiri iz Banjaluke i Prijedora, po tri iz Bratunca, Kozarske Dubice i Ljubinja, po dve iz Zvornika, Pala, Doboja, Milića i po jedna iz Kostajnice, Vukosavlja, Modriče, Bijeljine, Kneževa, Mrkonjić Grada, Rogatice i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj preminula 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Slovenija: Sedam novih slučajeva koronavirusa

U Sloveniji je zabeleženo sedam novih slučajeva koronavirusa od 1.222 testiranih, saopštila je danas slovenačka vlada.

Nakon što je 13 pozitivnih slučajeva zabeleženo u ponedeljak, što je rekordan broj posle 24. aprila, broj zaraženih je u skladu sa brojem novozaraženih poslednjih sedmica, preneo je STA.

Prethodnog dana nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da ukupan broj preminulih i dalje iznosi 111.

Ukupan broj zaraženih od koronavirusa je 1.541, a testirano je 95.387 osoba.

Sedam pacijenata se nalazi u bolnicama, što je za dva više nego prethodnog dana, dok se dva pacijenta nalaze na odeljenjima intezivne nege.

Nijedan pacijent juče nije pušten iz bolnice, saopštla je slovenačka vlada.

Hrvatska: Još tri časne sestre iz Đakova pozitivne

Zavod za javno zdravlje Osijeka saopštio je da su u poslednja 24 sata identifikovane još četiri osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su tri časne sestre iz đakovačkog samostana.

Za sve kontakte novoobolelih epidemiolozi su odredili samoizolaciju i trenutno se na području Osječko baranjske županije pot tom merom nalazi 255 osoba.

Na području županije trenutno je aktivno na koronavirus 27 osoba, od kojih je 13 časnih sestara iz Đakova.

Sedam obolelih osoba je hospitalizirano u KBC-u Osijek, pet časnih sestara iz Đakova i dve osobe iz Osijeka, ali niko nije životno ugrožen, preneli su hrvatski mediji.

Mediji su juče preneli da su koronu u samostan unele časne sestre koje su boravile na kosovskoj teritoriji.

Mađarska: Još sedmoro zaraženih, tri osobe umrle

U Mađarskoj su u poslednja 24 sata još tri osobe preminule od posledica KOVID-19, ukupno 576 od početka epidemije, dok je broj obolelih porastao na 4.114, sa sedam novih slučajeva zaraze.

Broj osoba koje su se izlečile od koronavirusa u Mađarskoj od početka epidemije iznosi 2.618, dok aktivnih slučajeva zaraze ima 920.

U bolnice su smeštena 183 pacijenta, a 13 se nalazi u kritičnom stanju i potrebna im je pomoć respiratora pri disanju, prenela je novinska agencija MTI.

Od ukupnog broja aktivnih slučajeva, 39 odsto je u prestonici zemlje, u kojoj je zabeleženo 60 odsto od ukupnog broja smrtnih slučajeva i 48 odsto od ukupnog broja osoba koje su izlečene od virusa.

U Mađarskoj je od početka epidemije urađeno 261.420 testova na koronavirus, dok je u zvaničnom kućnom karantinu bilo 3.705 ljudi.

Nošenje maski u prodavnicama i vozilima javnog prevoza u ovoj zemlji je obavezno.

Izvor: T a n j u g

koronavirusregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva