:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2021   9:55

0

135

Region: U Crnoj Gori počela masovna vakcinacija

U Crnoj Gori jutros je počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa Sinofarm vakcinom, a sudeći po redovima koji su se stvorili ispred punktova u nekoliko crnogorskih gradova, interesovanje građana je veliko.

Kako su najavile zdravstvene vlasti, građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja, prenosi portal RTCG.

Širom Crne Gore masovna vakcinacija sprovodi se na 140 punktova.

Građani su čekali u redovima na punktovima u Podgorici, Kotoru i Nikšiću.

U BiH danas stiže prvi kontingent vakcina iz EU

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas bi, prema najavama, trebalo da stigne prvi kontingent vakcina protiv korona virusa iz mehanizma "EU4Health", čiji je osnivač Evropska unija.

U okviru posete državama Zapadnog Balkana, Bosnu i Hercegovinu će danas posetiti i Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, prenosi portal Klix.

Predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji i savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg danas će na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izvršiti primopredaju prvog kontingenta vakcina protiv korona virusa iz EU.

Kako je ranije saopšteno u Beču, Bosna i Hercegovina bi putem ovog evropskog mehanizma u prvom kontingentu nabavke trebalo da dobije 10.530 Fajzerovih vakcina.

Izvor: Танјуг

Crna GoraBiHvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva