:

:

TV Most

clock

April 07, 2021   11:44

0

71

Region: U Hrvatskoj umrlo 39 ljudi, zaraženo 1.649, ublažavanje mera u Republici Srpskoj

Ministarstvo zdravlja razmatra ukidanje potpune zabrane uplovljavanja brodova na krupnim turističkim putovanjima u crnogorske luke, a koja je na snazi još od sredine marta prošle godine zbog pandemije korona virusa.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, ta zabrana najverovatnije će već delimično biti ukinuta do kraja ove nedelje, tako da će se omogućiti dolazak kruzera koji imaju brodske PCR makrobiološke laboratorije u kojima svakodnevno testiraju svoje putnike i posadu.

Iz resornog ministarstva Vijestima je saopšteno da je ukidanje ove zabrane predmet analize i razmatranja, pri čemu je zaključeno da ovu zabranu treba ukinuti od 10. aprila za kruzere koji poseduju ovlašćenu laboratoriju za obavljanje mikrobiološkog ispitivanja prisustva novog korona virusa.

Kotor je pre korona krize bio treća najposjećenija kruzing destinacija na Jadranu i jedna od najposećenijih na Mediteranu.

U Republici Srpskoj od sutra u funkciji fitnes centri i igre na sreću

U Republici Srpskoj od sutra stupaju na snagu ublažene epidemiološke mere, što potrazume otvaranje fitnes centara i dozvoljen rad svim priređivačima igara na sreću.

Odluku o popuštanju epidemioloških mera doneo je danas Republički štab za vanredne situacije.

Na sednici je razmatrano da se od narednog ponedeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova, preneli su banjalučki mediji.

Počela masovna vakcinacija u Zagrebu

U Zagrebu je danas počela masovna vakcinacija stanovništva, a plan je da se prvog dana vakciniše 1.500 ljudi, što je više od planiranog.

Više građana je pozvano zbog lošeg iskustva na jučerašnjoj generalnoj probi kada se umesto 300 odazvalo manje od 60 ljudi.

U narednim danima dnevni broj vakcinisanih bi, kako se očekuje, treba da se povećava.

Ispred Zagrebačkog velesajma građani čekaju na vakcinaciju.

Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" je rekao da je Zagreb masovnu vakcinaciju organizovao možda ponajboje u Hrvatskoj.

"Krećemo danas, imamo 30.000 doza cepiva spremljenih i nadam se da ćemo ih sve potrošiti. Juče je odaziv bio loš, danas je bitno bolji. Vidite da ljudi već čekaju u redu, nadam se da ćemo danas dostići onu brojku koju smo si zacrtali, a to je 1.500 procepljenih. Sutra i preksutra se nadamo da ćemo krenuti za 3.000 i od ponedeljka sa 5.000", rekao je Šostar, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatska: Umrlo 39 ljudi, zaraženo 1.649

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata od posledica kovid infekcije preminulo 36 ljudi, a od 9.466 testiranih osoba korona virus je registrovan kod 1.649, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Aktivan je 11.361 slučaj. Na bolničkom lečenju je 1.750 pacijenata, od kojih 160 na respiratoru, preneo je Index.hr.

Do sada je u Hrvatskoj zabeleženo 282.548 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 6.149 preminulo, ukupno se oporavilo 265.038 osoba od toga 1.280 u poslednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27.406 ljudi, a do danas su ukupno testirane 1.599.453 osobe. 

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva