:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 29, 2020   14:51

0

209

Rekordna godina za "Er Srbiju"

Er Srbija je prošle godine, uz uvođenje novih ruta i uspostavljanje operacija sa još dva aerodroma u Srbiji, zabeležila rast i ostvarila rekordne rezultate u broju prevezenih putnika.

Kako se navodi, kompanija je u 2019. prevezla 2,81 milion putnika na redovnim i čarter letovima iz Beograda, što je povećanje od 9,5 odsto u odnosu na 2018. godinu. Pritom je na redovnim letovima prevezeno devet odsto više putnika, dok je povećanje na čarter letovima iznosilo 23 odsto.

Krajem oktobra prošle godine Er Srbija je poželela dobrodošlicu svom jubilarnom 15-milionitom putniku za šest godina poslovanja.

Prošle godine Er Srbija je obavila ukupno 33.322 leta, od čega su 2.370 bili čarteri u okviru Avioleta, čarter-brenda srpske nacionalne avio-kompanije.

Rast kapaciteta mreže Er Srbije pospešen je tokom prošle godine pokretanjem čak deset novih linija sa matičnog aerodroma u Beogradu - osam redovnih tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju, Kairu i Istanbulu, kao i sezonskih za Nicu i Zadar.

Uvedeno je i 12 novih linija sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, kao i linija do Beča sa Aerodroma "Morava", odakle će na proleće biti uspostavile i sezonska linija do Soluna.

Izvor: FoNet

Er Srbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva