:

:

TV Most

clock

Jul 15, 2019   18:06

0

225

Remi vaterpolista Srbije i Crne Gore na otvaranju SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije remizirala je sa Crnom Gorom 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1), na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Podmlađen tim Dejana Savića, sa čak sedmoricom debitanata, protiv favorizovanog rivala imao je tri gola prednosti u prvom poluvremenu, ali je na kraju morao da spasava remi tako što je Strahinja Rašović pogodio 12 sekundi pre zvuka sirene.

Najefikasniji na meču bili su Dušan Mandić i Strahinja Rašović sa po četiri gola, dok su na drugoj strani po dva dali Mlađan Janović, Bogdan Đurđic, Draško Brguljan i Aleksandar Radović.

Srbija naredni meč u sredu igra protiv Južne Koreje od 13.30 po našem vremenu.

Savić: Remi najrealniji; Ćuk: Poklonili smo bod Crnoj Gori

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, nakon remija protiv Crne Gore (10:10) na otvaranju Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, istakao je da takav rezultat najpravedniji.

"Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat, ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije", rekao je Savić.

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor.

"Nemam komentar", bilo je sve što je rekao Savić o suđenju u meču u kojem je Srbija imala samo pet puta igrača više, mnogo manje od protivnika (11).

Kapiten Miloš Ćuk smatra da je Srbija poklonila bod crnogorskoj selekciji.

"Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako bi trebalo. Potrebno nam malo vremena da "svarimo" treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka", navodi Ćuk.

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac gola 12 sekundi pre kraja, kaže da je dobra stvar što "Delfini" nisu pali posle dva gola zaostatka pet i po minuta pre kraja.

"Bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede", zaključio je on.

Srpski vaterpolisti drugi meč igraju u sredu protiv Južne Koreje od 13.30 po našem vremenu.

Izvor: Танјуг

vaterpoloSrbijaC.Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva