:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 26, 2019   9:45

0

382

Renovirane tri škole na Kosovu i Metohiji, vrednost radova 100 hiljada evra

Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo" na čijem je čelu Arno Gujon, obezbedila je preko 100 000€ za obnovu 3 osnovne škole na Kosovu i Metohiji.

Predstavnici humanitarne organizacije su juče svečano otvorili 3 škole, u selima Zupče kod Zubinog Potoka, Budriga kod Parteša i Binač kod Kosovske Vitine, koja je jedna od retkih multietničkih škola na Kosovu i Metohiji, u koju idu srpska i albanska deca.

 Obnovljene škole su bile u veoma lošem stanju, bez osnovnih uslova za normalan i kvalitetan rad. Zbog toga, u saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom, obavljeni su tromesečni radovi na izgradnji nove izolacije, novih podova i toaleta, na kompletnoj obnovi elektroinstalacija i unutrašnjosti škola. U jednoj od njih, u Binaču, bilo je čak i potrebno da se napravi vodovodna i kanalizaciona mreža jer ta škola nije do sada imala tekuću vodu.

 „Znanje je osnovni preduslov da jedno dete izraste u odraslu i odgovornu osobu. Međutim, bez uslova za kvalitatan i kontinuiran rad, deca ne mogu da se razvijaju i napreduju.  Zato se trudimo da iz godine u godinu obnavljamo što više škola kako bi deca imala sve neophodne uslove za učenje. Srećan sam danas jer smo uspeli, zahvaljujući našim donatorima, da promenimo svakodnevnicu za 200 đaka u tri škole koji će od sada moći da uče u normalnim uslovima", istakao je Arno Gujon, osnivač francuske NVO „Solidarnost za Kosovo".

Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo je u prethodnih 7 godina ukupno renovirala 34 škole širom Kosova i Metohije u vrednosti od 700 000€.

Izvor: RTV Puls

KiMSolidarnost za KosovoškoleArno Gujon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva