:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 16, 2015   12:05

0

200

Restrukturiranje preduzeća će uticati na rast

Krulj je rekao da je ostvaren manji deficit u budžetu nego što je bio planiran i da je moguće ostvarenje pozitivnog rezultata nastavkom u nekoliko tromesečja trenda u oblastima budžetskog deficita, restrukturiranja preduzeća i reforme javnog sektora.

Ove godine će ponovo biti ostvarena proizvodnja uglja na nivou koji je postojao pre prošlogodišnjih majskih poplava u basenu "Kolubara", što će, takođe, podstaći proizvodnju struje, najavio je Krulj na RTS-u.

Krulj je ukazao da je neophodno raditi na nekoliko frontova istovremeno i da na deficit utiče dalji proces restrukturiranja preduzeća, koji je već uspešno okončan u smederevskoj železari.

On je dodao da je to neophodno sada nastaviti i u drugim firmama kao što su "Azotara" i "Petrohemija" i da je bitno kakav će biti izvoz u toku sledeće godine.

Komentarišući slabljenje evra prema dolaru i jačanje dinara, Krulj je ocenio da je bitno kako će funkcionisati spoljnotrgovinski bilans i izvoz, da je bitan element dug prema inostranstvu i da je ove godine inflacija manja od ciljane.

On je ocenio da uvođenje ličnog bankrota predstavlja jedan od načina nalaženja održivog rešenja za građane i poverioce.

Krulj je ukazao da više od 150.000 ljudi ima problema sa servisiranjem obaveza i da bi se na taj način u finansijskom smislu spasili građani u nekom održivom periodu.

Građani, koji imaju takve probleme, dobili bi ličnog stečajnog upravnika, koji bi vodio računa o njihovim primanjima i preusmerio sve ono što im nije potrebno za život na servisiranje njihovih obaveza, objasnio je Krulj.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva