:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Maj 20, 2019   14:22

0

253

Rezolucija o genocidu žalosna priča kosovske skupštine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je rezolucija kosovske skupštine o genocidu Srbije na KiM "žalosna i horor priča kosovskog parlamenta", kao i da lideri terorističke OVK, koji su svojim rukama činili zločine, glume sada neku pravdu, sudije i istraživače genocida.

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je ta rezolucija rezultat nervoze albanskih političara i njihovog straha da bi mogli da budu pozvani na odgovornost od strane međunarodnog suda za zločine na KiM.

"To nije samo njihova sramota već i onih iz međunarodne zajednice koji već 20 godina ćute i dozvoljavaju to", naglasio je on.

Kaže da je video da su neki diplomatski predstavnici u Prištini iznosili negativne stvari o toj rezoluciji, ali je sve to mlako i samo na nivou verbalne osude, to jest zbog medija.

Đurić navodi da je isto tako bilo i kada su uvedene takse na robu iz centralne Srbije, da su svi bili načelno protiv, ali da niko nije ništa konkretno uradio.

"Samo su bila saopštenja da Albanci to ne bi trebalo da rade i kada to urade njihova 'nestašna deca' stvari budu samo još gore za Srbe", istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Tako je bilo i sa, kako kaže, transformacijom kosovskih snaga bezbednosti u vojsku i da su svi bili protiv toga, kao i NATO koji sada sa njima organizuje zajedničke vojne vežbe.

Đurić kaže da je u prethodnih sedam godina upoznao puno srpskih žrtava albanskog nasilja na KiM, ali i da je imao manje prilika da upozna albanske žrtve, koji je svakako bilo.

Podsetio je da je poslanica Fljora Brovina 2004. na najgori mogući način zloupotrebila žrtve, pokazavši fotografije sa ljudima koje je lažno htela da prikaže kao Srbe, a što je imalo velike posledice.

Đurić je dodao da se ispostavilo da je ta slika lažna i da je cilj toga bio da se prodube međuetnički sukobi na KiM, pošto je iskorišćeno i prikazano kao srpski zločin to što su se dvojica albanskih dečaka nesrećno utopila u selu Čabra.

"Predstavili su to kao srpski atak i zločin nad Albancima i to je bio povod za neverovatne stvari na KiM".

Đurić je apelovao na predstavnike međunarodne zajednice koji su najodgovorniji za političke tokove u prethodnih 20 godina da se sa tim suludim stvarima prestane.

Izvor: Танјуг

ĐurićKancelarija za KiMrezolucija o genocidu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva