:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2022   17:22

0

114

Ribakina prva šampionka Vimbldona iz Kazahstana

Elena Andrejevna Ribakina osvojila je danas Vimbldon u ženskoj konkurenciji i tako postala prva teniserka iz Kazahstana koja je došla do grend slem trofeja.

Ribakina je u finalu u Londonu posle preokreta savladala Tunišanku Ons Žaber sa 3:6, 6:2, 6:2 posle sat i 47 minuta igre.

Žaberova je bolje otvorila meč i sa dva brejka rešila prvi set u svoju korist (6:3). Međutim, usledio je nalet Ribakine koja je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, koji je kasnije duplirala za izjednačenje u setovima - 6:2.

Gotovo identično bilo je i u odlučujućem setu. Teniserka koja brani boje Kazahstana odmah je napravila brejk i na kraju slavila sa 6:2.

Ribakina je rođena u Moskvi 1999. godine, a 2018. godine odlučila je da, umesto Rusije, igra za Kazahstan kada joj je iz te zemlje obećana finansijska podrška.

Moskovljanki će pripasti ček na 2,36 miliona evra, ali za istorijski uspeh neće biti nagrađena sa 2,000 bodova jer ATP ne računa poene sa Vimbldona zbog zabrane ruskim i beloruskim teniserima da igraju.

U finalu u muškoj konkurenciji sutra (15.00) se sastaju najbolji srpski teniser Novak Ðoković, koji brani trofej, i Australijanac Nik Kirjos.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

tenisVimbldonRibakina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva