:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2022   21:02

0

40

RIK: Ponovno glasanje u Velikom Trnovcu 30. juna

Republička izborna komisija donela je odluku da se 30. juna ponovi glasanje na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac.

Ovu odluku RIK donela je na 77. sednici kojom je predsedavao predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijavić. 

Iako je odluka o ponavljanju izbora doneta, članovi RIK-a pod tačkom razno nastavili su diskusiju o ovoj temi.

Dimitrijević je, inače, kazao da će se glasanje na ovom biračkom mestu održati u četvrtak u periodu od sedam do 20 časova.

U Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6 u četvrtak 23. juna nije održano ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore zbog nesuglasica među članovima odbora, a kasnije je stigla dojava o postavljenoj bombi.

Na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu", parlamentarni izbori trebalo je da se održe četvrti put, pošto je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline Šaipa Kamberija na nepravilnosti tokom izbornog procesa 27. maja.

Na tom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca pravo glasa ima 1.089 građana i od tog biračkog mesta zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 3. aprila.

Sastanak sa predstavnicima Venecijanske komisije 5. jula

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević najavio je da će 5. jula u sedištu RIK ili Domu Narodne skupštine biti održan sastanak sa predstavnicima Venecijanske komisije.

Vladimir Dimitrijević je to rekao na 77. sednici RIK na kojoj je razmatran predlog da se ponove izbori u Velikom Trnovcu 30. juna i pozvao sve članove da prisustvuju sastanku sa Venecijanskom komisijom.

"Tu možete da iznesete neka svoja zapažanja vezana za donošenje Zakona i neke nove predloge", kazao je Dimitrijević.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva