:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2020   12:37

0

153

RIK proglasio listu "Za Kraljevinu Srbiju-Žika Gojković"

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas izbornu listu koalicije "Za Kraljevinu Srbiju (POKS, Monarhistički front) - Žika Gojković" za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine raspisane za 26. april.

RIK je doneo i rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca izborne liste "Za kraljevinu Srbiju" u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

Na današnjoj, 119. sednici RIK-a, zamenik člana RIK-a Marko Pušica sugerisao je da postoji jedan dopis u kome se nalaže da javni beležnici u opštinskim i gradskim upravama ne izlaze na teren već da se otvori privremeni šalter i upitao da li je RIK upoznat s tim dopisom i šta će preduzeti tim povodom.

Pušica je ukazao da se tako komplikuje izborni proces dodajući da ima informacija da mnogi donosioci imaju solidne uslove za overu potpisa, a da javni beležnici ne mogu sad da im to overe.

On je rekao i da ima informaciju da su neki javni beležnici odbili da overe potpise u DS S-u pozivajući se na taj dopis.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da to telo nije upoznato s tim dopisom i da će do sledeće sednice pokušati da sazna nešto više o tome.

On je sugerisao da RIK ispita da li su te informacije tačne.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeka rekla je da notari selektivno izlaze na teren i overavaju potpise i da je sa time bilo problema i pre pojave virusa Covid-19.

Ona je ukazala da treba da se vidi kako se odvija njihov rad, budući da je saradnja sa njima tokom izbornog procesa važna.

Članovi RIK-a su na početku sednice usvojili zapisnik sa prethodne održane 12. marta.

"Za Kraljevinu Srbiju" odustaje od kampanje zbog epidemije

Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju“, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret otkazaće zbog epidemije korona virusa sve svoje promotivne aktivnosti u gradovima i opštinama širom Srbije, osim internet kampanje.

"Otkazaćemo sve tribine koje smo zakazali u kampanji u više od 40 gradova širom Srbije, kao i mitinge u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, jer je zdravlje građana važnije od bilo čega. Smatramo da u ovakvim uslovima ne može da se održava izborna kampanja i da je neophodno njeno odlaganje, dokle god epidemija ne prođe", izjavio je predsednik POKS-a i nosilac liste Koalicije Žika Gojković.

Kako se navodi u saopštenju POKS-a, ta koalicija će na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem u utorak tražiti da se Srbija ponaša kao i druge države u regionu, da se proglasi vanredno stanje i da se zatvore granice Srbije, dok zdravstvena kriza ne prođe.

Izvor: Танјуг

RIKPOKSizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva