:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2023   17:00

0

67

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Republička izborna komisija (RIK) na današnjoj sednici usvojila je odluku kojom je utvrdila da će ukupan broj birača na predstojećim izborima iznositi 6.500.165.

Komsija je jednoglasno donela odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Srbiji za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 17. decembar 2023. godine.

RIK je utvrdio da će broj glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima, biti jednak broju birača 6.500.165.

Na sednici RIK je razmatrao tačku o Odlučivanju o prigovoru podnosioca izborne liste "Srbija protiv nasilja Miroslav Mika Aleksić - Marinika Tepić" za izbore za odbornike Skupštine grada Kraljeva, obrazlažući da odluka o tom prigovoru nije u njihovoj nadležnosti.

Četvrta tačka dnevnog reda odnosila se na Odlučivanje o prigovoru podnosioca izborne liste "Mi - glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović", koji je komisija usvojila i tom prilikom imenovala Branislava Uzelca za člana Opštinske izborne komisije Stara Pazova u proširenom sastavu.

Sednici je prisustvovalo 31 član RIK-a, a sednicom je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

RIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva