:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 10, 2020   17:29

0

129

Rikalo: Sve izvesnije da će izbori u Severnoj Mitrovici i Podujevu biti održani

Centralna izborna komisija (CIK) je na današnjoj sednici usvojila Administrativno upustvo o glasanju osoba koja se nalaze u karantinu i samoizolaciji zbog pozitivnog testa na covid -19, rekao je za Kosovo Onlajn srpski član u Centralnoj izbornoj komisiji Nenad Rikalo.

„Upustvom su uređena pravila glasanja za ta lica. Ministarstvo zdravlja je dostavilo CIK-u preporuke za organizaciju izbora 29. novembra, koje su podeljene u šest delova“, dodao je Rikalo.

Preporuke su sledeće:

Preporuke za održavanje sednica/sastanaka Centralne izborne komisije i Opštinske izborne komisije;

Preporuke za predizbornu kampanju;

Preporuke za mere prevencije kovid -19 u Biračkim centrima / biračkim mestima;

Preporuke kojih se treba pridržavati tokom procesa glasanja;

Preporuke za glasanje van biračkog centra. Ovo se odnosi na osobe koje su pozitivane na testu za kovid -19 i one koje su u izolaciji, gde je utvrđeno da zdravstveno osoblje GCPM-a može da pomogne Opštinskoj izbornoj komisiji tokom glasanja osoba zaraženih kovid -19 i onih u izolaciji. S tim u vezi, izradili smo prvo uputstvo, gde se u članu 4. predviđa da se sastav mobilnog tima sastoji od četiri člana, gde je četvrti član zdravstveni radnik;

Preporuke za prebrojavanje glasačkih listića.

„Ovim aktivnostima je CIK otišao korak dalje u pripremi vanrednih izbora za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica i Podujevo. Postaje sve izvesnije da ce izbori biti održani i pored epidemije kovida“, rekao je Rikalo. 

Izvor: Kosovo online

KiMRikaloizboriSeverna MitrovicaPodujemo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva