:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2019   10:41

0

205

Rističević: Odbrana je bila savršena

Dimitrije Rističević je fenomenalnim odbranama u meču protiv Grčke dokazao da je pravi naslednik čuvenih "jedinica" na golu "delfina".

Sjajni čuvar mreže nikako ne želi sebe da ističe u prvi plan, smatra da je samo radio svoj posao i da vaterpolo tim Srbije tek očekuje najvažnije meč na 18. SP u Gvandžuu. A to je četvrtfinalni okršaj 23. jula (7.00) protiv boljeg iz današnjeg meča osmine finala između Španije i Japana.

"Protiv Grka smo odigrali savršenu odbranu. Kao ekipa, veoma ozbiljno smo igrali od prve do poslednje sekunde. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili sa selektorom Dejanom Savićem", ističe, za "Novosti", Rističević.

Nekadašnji golman Partizana, od pre nekoliko nedelja novi čuvar mreže Novog Beograda 11. april, protiv Helena (9:3) je zaustavio 16 od 19 udaraca. Dugo će da pamti prekjučerašnji duel i zbog činjenice da 22 minuta nije primio gol.

"Ovo mi je sigurno najbolja partija u reprezentaciji Srbije. Na klupskom nivou, naročito u kapici Partizana, bilo je ovakvih izdanja. Samo nikako ne bih isticao sebe u prvi plan. Bili smo puni samopouzdanja, momci su dobro postavljali blok, moje bilo da uradimo ono što je do mene", podvlači Rističević.

Priznaje golman Srbije da je iz utakmice u utakmicu sve sigurniji.

"Dosta mi znači ovo SP. Na prvoj utakmici sa Crnom Gorom (10:10) imao sam tremu, bilo je zaista teško. Posle je došla simpatična Koreja (22:2), pa Grčka, tako da sam dobio na samopouzdanju. Sada je najvažnije da svi nastavimo u ovom ritmu i da podižemo formu", smatra Rističević.

Srbi će danas pre podne saznati s kim će se u utorak boriti za ulazak u polufinale. Očekuju Španiju, koja je kvalitetnija od sve boljeg Japana.

"U četvrtfinalu je uvek teško. Srećom, imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za najvažniji meč na šampionatu. Ne verujem da će nas poremetiti pauza od tri dana. Ovde stalno treniramo, tako da ćemo biti spremni", uveren je Rističević.

Briljantna partija i pobeda nad Grčkom već je zaboravljena.

"Naravno da nismo poleteli, a nismo ni euforični. Tek su pred nama izazovi. U najvažnijoj utakmici na turniru moramo da izvučemo ono najbolje iz sebe ukoliko želimo da se borimo za medalju. A želimo", jasan je Rističević.

Igrama na šampionatu podmlađena selekcija, koja je u Koreju došla bez sedmorice najiskusnijih, pokazala je da je baza široka.

"Ima nas dosta. Selektor Dejan Savić je na pripreme uvek zvao i nas sa šireg spiska. Imamo veoma veliku bazu, čime dokazujemo da smo vaterpolo nacija. Zato verujem da ne moramo da brinemo za budućnost", naglašava Rističević.

Izvor: Танјуг

vaterpolopobeda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva