:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2021   20:38

0

133

Rjabkov uveren da je moguće rešenje u odnosima sa SAD

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov poručio je da je Moskva odlučna da iskoristi svaku priliku koja joj se pruži u obezbeđivanju daljeg razvoja rusko-američkih odnosa.

„Za nedelju dana predsednik Putin će se sastati sa predsednikom Bajdenom. I učesnici i posmatrači ovog Samita pokušavaju da shvate da li postoji šansa da se izbegne konfrontacija u odnosima Rusije i SAD i da li ćemo uspeti da prevaziđemo probleme koji su se do nedavno množili i gomilali “, rekao je Rjabkov na marginama međunarodnog ekspertskog skupa „Primakov“, prenosi TAS S.

Ruski zvaničnik je naglasio da je siguran da se do rešenja može doći pod uslovom da postoji politička volja kod predstavnika SAD, pošto kod ruske strane postoji čvrsta odlučnost da se iskoristi svaka prilika za stabilan dalji napredak u bilateralnim odnosima.

„Ali mi ne prihvatamo i ne tolerišemo pokušaje da nam se nametnu rešenja i da nas nateraju da prihvatimo nešto za šta smatramo da nije u saglasnosti sa našim sopstvenim interesima", zaključio je Rjabkov.

Samit Rusija i SAD biće održan u Ženevi 16. juna.

Izvor: Танјуг

RjabkovRusijaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva