:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2021   13:43

0

115

Rolan Garos: Krajinović savladao Marterera, na terenu i Lajović i Jorovićeva

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je u prvom kolu Rolan Garosa Nemca Maksimilijana Merterera sa 3:0 u setovima (6:4, 6:1, 7:6). Protivnik u narednom kolu biće mu Džon Izner.

Filip se na terenuu prvom kolu zadržao dva sata i 15 minuta.

Za osvajanje prvog seta bio mu je dovoljan brejk ostvaren na samom startu meča.

Nakon odbranjenog brejka, obojica tenisera igrala su dobro na svoj servis, čime je Krajinović odbranio prednost i osvojio prvi set sa 6:4.

Drugi set protekao je potpuno u znaku srpskog tenisera, koji je u tri navrata oduzeo servis rivalu i tako ekspersno slavio sa 6:1.

Najviše borbe viđeno je u trećem setu. Brejka nije bilo u 12 vezanih gemova, iako je Filip imao četiri meč lopte pri vođstvu od 6:5.

Srećom, Nemac nije uspeo da parira našem teniseru u taj-brejku, koji Krajinović osvaja sa 7:3 i upisuje pobedu u prvom kolu.

Protivnik u narednoj rundi takmičenja biće mu Amerikanac Džon Izner, koji je savladao sunarodnika Sema Kverija sa 3:0 u setovima.

Dušan Lajović će se sresti sa Gruzijcem Nikolozom Basilašvilijem sa kojim se odlično poznaje jer su do sada pet puta odmeravali snage na terenu.

Gruzijac, koji je trenutno 31. igrač na listi i za osam mesta je bolje pozicioniran od našeg tenisera, vodi sa 4:1 u međusobnim duelima.

U ženskoj konkurenciji nastupiće Ivana Jorović u duelu sa Čehinjom Terezom Martincovom koja u međusobnim duelima vodi sa 2:1 i ovo joj je prilika da se izjednači sa suparnicom koja je znatno bolje plasirana na listi najboljih teniserki.

Prvog dana na Rolan Garosu Miomir Kecmanović je savladao Danijela Evansa, Nina Stojanović je poražena od Nao Hibino, dok je protivnik Lasla Đerea bio Koranten Mute, a srpski igrač je slavio sa 3:1.

Izvor: RTS

tenisKrajinovićRolan Garos
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva