:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Mart 14, 2020   13:03

0

679

Rošića nema na snimcima 20 kamera u Severnoj Mitrovici

Ni na jednom snimku koji su kao dokazni materijal predočeni uz 12.500 stranica optužujućeg materijala, a skinuti su sa 20 kamera u Severnoj Mitrovici, ne vidi se Marko Rošić, optuženi za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

To za Politiku naglašava Mahmut Haljimi, advokat Marka Rošića kojeg su pripadnici Rosu uhapsili 23.novembra, 2018. godine.

Haljimi naglašava da je snimke sa video-nadzora dobio od novopostavljenog tužioca Bljerima Jusufaja, koji je po penzionisanju Sulja Hodže došao na mesto kosovskog specijalnog tužioca.

“Tek posle više zahteva, dobio sam snimke sa kamera, na kojima se ni na jednom ne vidi Marko Rošić”, ističe Haljimi u razgovoru za Politiku.

Na snimku su detaljno prikazana prethodna tri meseca i nigde, ni u obrisima nema mog klijenta Marka Rošića.

Postoji snimak i od onog jutra kada je Ivanović ubijen i to od 6 sati, pa do 11.30, a karakteristično je da je svaki Oliverov korak snimljen do trenutka kada pokošen pada ispred ulaza u stranku.

Na tom snimku se vidi automobil “Opel korsa” koja je kasnije zapaljena, ali i auto marke “Pežo”, bez registarskih tablica, koji odlazi u drugom pravcu, kaže Haljimi, koji smatra da optužnica protiv Rošića “mora da padne u vodu”.

Razlog za to je, kaže, i taj što je “navodni papirić na kojem je broj automobila Rošića, kojim je navodno pratio Ivanovića, a nađen je u njegovom džepu, čista prevara”.

“Taj papirić koji je navodno glavni element koji optužuje mog klijenta, je jedna obična laž. Naime, papirić se pojavio tek posle mesec i po dana. Gde je bio pre? Kako je mogao da promakne tužiocima Jovu Radoviću i Nijazu Redži, koji su u Mitrovici vodili predmet. Otkud taj papir odjednom da se pojavi, a da ga oni prethodno nisu primetili, navodno u novčaniku pokojnog Ivanovića”, pita Haljimi, koji kaže i da brat Olivera Ivanovića, Miroslav nije potvrdio da je na papiriću Oliverov rukopis.

“Tražim pothitno da se moj klijen pusti, a tvrdim da neko namerno vodi istragu u pogrešnom pravcu”, ističe za Politiku Haljimi.

Naglašava da je pod znakom pitanja da li će se ročište zakazano za ponedeljak održati, a ako i bude održano, neće biti dozvoljeno prisustvo javnosti, zbog virusa korona.  

“Nisam siguran da li će suđenje biti nastavljeno. U ponedeljak se izjašnjavaju tužilac i branioci, a koliko mi je poznato, tražićemo da se odustane od predmeta”, dodaje advokat Rošića.

Rošić, za kojeg je porodica tvrdila da je “drogiran”, ali i “lečen od bolesti za koju nikad nije ustanovljeno da je postojala, a samim tim je i dobijao terapiju koja nije trebalo da mu se daje”, od decembra je u pritvoru u Severnoj Mitrovici, a prethodno je sudski pritvor izdržavao u Gnjilanu i Podujevu, gde je po rečima oca Nebojše Rošića “preživeo pravu torturu, da je čak pokušao sebi da oduzme život”.

U procesu za ubistvo Olivera Ivanovića, optuženo je šest osoba i svi su iz Severne Mitrovice, a osim Rošića to su Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Žarko Jovanović i Dragiša Marković.

Izvor: Kosovo online/Politika

KiMubistvo Olivera IvanovićaMarko Rošić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva