:

:

TV Most

clock

Septembar 09, 2021   9:45

0

188

RTCG objavila snimak, na Cetinju protestanti pucali na policiju (video)

Crnogorske vlasti još analizira nemire na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kojima su se u jednom trenutku pridružili funkcioneri i lider DPS i predsednik države Milo Ðukanović, a Radio Televizija Crne Gore (RTCG) danas ekskluzivno objavljuje audio snimak na kojem se čuju pucnji na barikadi postavjenoj na Belvederu, glavnom putu od Podgorice do Cetinja.

Na snimku se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do ovog snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu bilo upotrebe vatrenog oružja od građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ovaj snimak u posedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Dio građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prestonicu.

Izvor: Танјуг, Sputnik.rs

Crna GoraCetinjepolicijaprotestanti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva