:

:

TV Most

Foto: kosovapress

clock

Februar 11, 2020   19:05

0

143

RTK: Vašington otkazuje projekte na KiM dok se taksa ne ukine

Sjedinjene Američke Države donele su odluku da ponište sve važne investicione projekte na Kosovu sve dok kosovska vlada ne odluči da ukine taksu na robu iz centralne Srbije, prenosi RTK.

RTK navodi da je specijalni izaslanik predsednika Trampa za dijalog između Beograda i Prištine i američki ambasador u Berlinu, Ričard Grenel imao oštru polemiku sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kao i predsednicom parlamenta Vjosom Osmani.

Tvrdi se da im je Grenel jasno stavio do znanja da su SAD spremne da ulože milionske investicije na Kosovo ako se ukine taksa.

"Međutim, SAD će otkazati sve ove projekte sve dok vlada ne ukine tasku i odustane od planova za uvođenje reciprociteta", rekao je izvor RTK.

Haradinajeva stranka najavljuje proteste

U međuvremenu, poslanička grupa Alijanse za budućnost Kosova dosadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja najavljuje mogućnost organizovanja prostesta ako vlada u Prištini ukine takse.

"Odlučni smo da koristimo sve metode, ali ni u jednom trenutku ne isključujemo proteste i druge akcije", rekao je poslanik Alijanse Palj Ljekaj, prenosi prištinska Gazeta ekspres.

Kao ocenjuje Ljekaj, za Prištinu bi bila veoma velika greška ako ta mera bude ukinuta i dozvoli se upliv srpske robe, "dok neki budu sedeli za stolom razmišljajući o reciprocitetu".

Izvor: Танјуг, RTK

KiMSADtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva