:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2019   22:58

0

249

Rukometaši na EP sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u A grupi Evropskog prvenstva protiv Hrvatske, Belorusije i Crne Gore, odlučeno je danas žrebom u Beču.

Na turniru koji će se prvi put igrati u tri zemlje, Austriji, Norveškoj i Švedskoj, Srbija će nastupati u Gracu.

Po dve najbolje plasirane selekcije iz svih šest grupa idu dalje u drugu fazu od nove dve grupe u Beču i Malmeu, dok je završnica u Stokholmu.

Evropsko prvenstvo održava se od 9. do 26. januara naredne godine.

Selektor Nenad Peruničić ocenio je da naše reprezentativce nije poslužila sreća u žrebu.

"I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makedonci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica", rekao je Peruničić.

Po njegovoj oceni, Crna Gora je slično uradila kao mi i s mladim igračima ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo, dok smo sa Belorusima igrali pre godinu i po - dve u kvalifikacijama.

"Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu", rekao je Peruničić i požalio se na zdravstveni bilten reprezentativaca.

"Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda - da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni", rekao je Peruničić.

Izvor: RTV

rukometEvropsko prvenstvožreb
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva