:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2022   10:43

0

142

Rukovodstvo opštine Gračanice osudilo brutalni upad specijalne jedinice ROSU u zgradu Opštine

Rukovodstvo opštine Gračanica predvođeno predsednicom opštine Gračanica prof.dr Ljiljanom Šubarić najoštrije je osudilo brutalni upad specijalne jedinice ROSU u zgradu opštine Gračanica pod punom ratnom opremom, naoružanih dugim cevima i fantomkama.

"Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda specijalci Policije upadaju u zgradu opštine brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja koji je pritom pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru o čemu svedoči i medicinska dokumentacija", navodi se saopštenju Opštine Gračanica.

Radnici opštine Gračanica ali i celokupno stanovništvo na teritoriji opštine Gračanica veoma je uznemirila vest o ovom najnovijem teroru kosovskih specijalaca posebno u vreme kada se srpski narod u Gračanici priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine nego i velikog verskog praznika.

""Ovo je pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost", ocenjeno je u saopštenju.

Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano i ovakvi licemerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće nas pokolebati da nastavimo putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru.

Nadležni su pozvali sve relevantne međunarodne institucije, ambasade da osude ovaj najnoviji napad na demokratiju a KFOR da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo u opštini Gračanica zaštitio od mogućih novih provokacija policije.

"Opština Gračanica još uvek nema povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima ove brutalne akcije kosovskih specijalnih jedinica i tokom dana insistiraćemo na dobijanju istih.
Pozivamo građanstvo da ostane smireno i suzdržano te da ne naseda na eventualne provokacije i da svi u miru dočekamo pravoslavnu Novu godinu. Ovakvi pritisci neće nas pokolebati da sačuvamo svoj identitet, veru i tradiciju", stoji na kraju saopštenja Opštine Gračanica. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMGračanicaupad ROSU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva