:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 20, 2020   11:12

0

74

Rumunsko-srpski film "Malmkrog" premijerno na Berlinalu

Novi film proslavljenog rumunskog sineaste Kristija Pujua "Malmkrog", koji je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i uz učešće srpskih autora, otvoriće novi takmičarski program "Susreti" ovogodišnjeg 70. Berlinala.


 

U Berlinu će se održati svetska premijera filma zasnovanog na filozofskom delu "Tri razgovora" Vladimira Solovjova, a koji je realizovan u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH.
Producent je Anka Puju sa kompanijom Mandragora (Rumunija), izvršni producent Anamaria Antoči, a koproducenti su Milan Stojanović iz Sense produkcija, Ivica Vidanović iz Sinamon Film (Srbija)...
Na "Malkmkrogu“ su radili srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, komputerske vizuelne efekte kreirali su Šiva Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera "Tebe poem" Stevana Stojanovića Mokranjca.
Pored toga, na ostvarenju su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala.
Filmski centar Srbije podržao je projekat "Malmkrog" (tada pod nazivom "Letinjikovac") na konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija u 2018. godini. Prestižna sekcija "Susreti" predstavlja platformu koja nastoji da gaji estetski i dramaturški smele radove nezavisnih i inovativnih filmskih stvaralaca.
Cilj joj je da podržava nove poglede u kinematografiji i pruža prostor raznovrsnim narativnim i dokumentarnim formama u zvaničnoj selekciji.
Osmišljen kao kontrapunkt, ali i dopuna glavnom "Takmičarskom programu", "Susreti" je takmičarski program posvećen novim vizijama.
Okuplja petnaestak radova - svetskih i međunarodnih premijera igranih i dokumentarnih filmova, a tročlana komisija će dodeliti nagrade za Najbolji film, Najbolju režiju i Specijalnu nagradu žirija.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva