:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Januar 23, 2020   15:21

0

174

Rusija i Izrael ogorčeni zbog pokušaja negiranja holokausta

Ruski predsednik Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu otkrili su spomenik "Sveća sećanja" u centru Jerusalima odajući počast herojskom podvigu branilaca i stanovnika opkoljenog Lenjingrada u Drugom svetskom ratu, preneo je Tas.

Spomenik je podignut u jednom od najvećih parkova, koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, Vrhovnog suda i Kneseta (parlamenta).

Rusija i Izrael ogorčeni su pokušajima negiranja holokausta i revidiranjem rezultata Drugog svetskog rata, izjavio je Putin na ceremoniji otvaranja spomenika.

"Želeo bih da napomenem sa zahvalnošću i priznavanjem da Izrael posebnu pažnju pridaje očuvanju istine o odlučujućem doprinosu Sovjetskog Saveza pobedi nad nacizmom", rekao je Putin i doadao sa su u Izraelu, kao i u Rusiji, ljudi zabrinuti, uznemireni i ogorčeni pokušajima negiranja holokausta, revidiranjem rezultata Drugog svetskog rata i opravdavanjem ubica i zločinaca.

Spomenik otvoren u Jerusalimu simbol je "dubokog zajedničkog sećanja", naglasio je Putin.

Opsada Lenjingrada, današnjeg Sankt Peterburga počela je 8. septembra 1941. i trajala je 872 dana.

Prema različitim procenama, između 641.000 i milion stanovnika Lenjingrada je preminulo usled gladi, bombardovanja i artiljerijskog granatiranja.

Izvor: Танјуг

IzraelPutinNetanijahuholokaust
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva