:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2019   14:20

0

253

Rusija i Ukrajina razmenile 35 zarobljenika

Rusija i Ukrajina razmenile su danas 35 pritvorenika sa obe strane, što je potez koji se može tumačiti kao značajan korak u smirivanju tenzija između dve zemlje i rešavanja konflikta na istoku Ukrajine, javlja AP.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je, zajedno sa porodicama razmenjenih Ukrajinaca, na aerodromu u Kijevu pozdravio zatvorenike koji su stigli avionom iz Moskve.

Najveći broj njih izgleda da je u dobrom fizičkom stanju, iako je jedan od njih hodao na štakama, dok su drugog vodili pod ruku dok su silazili iz aviona.

Na moskovskom aerodromu, oslobođeni iz ukrajinskih zatvora ostali su u avionu dodatnih 15 minuta bez objašnjenja, a tada su se iskrcali sa prtljagom.

Među onima koji su oslobođeni iz Ukrajine je i Kiril Višinski, šef ukrajinskog ogranka ruske državne novinske agencije RIA - Novosti, koji je u pritvoru bio od 2018. godine pod optužbama za izdaju.

Među zatvorenicima koje je Rusija oslobodila su 24 ukrajinska mornara koje su zarobljeni u novembru, kao i režiser Oleg Sencov, osuđen za planiranje terorističkih napada.

Izvor: FoNet

RusijaUkrajinarazmena zarobljenika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva