:

:

TV Most

Foto: FSB RF

clock

Novembar 21, 2019   12:25

0

252

Rusija negira optužbe Ukrajine: Brodovi vraćeni u normalnom stanju

Federalna služba bezbednosti Rusije oglasila se povodom izjava ukrajinskih zvaničnika da na brodovima koje im je Rusija vratila „nedostaje oprema“, rekavši da je Ukrajina dobila svoje brodove u „normalnom stanju i sa ispravnim sanitarijama“.

 

Iz FSB-a su istakli da su Ukrajinci potpisali dokumenta o primopredaji brodova i da tada nisu imali nikakvih pritužbi.

„Ako je ukrajinska strana od obala Krima do Očakova uspela da uništi brodove i sanitarnu tehniku, onda je to njihov problem“, navodi se u saopštenju ruske službe.

U priloženom videu tri broda su prikazana iz raznih uglova u krupnom planu, a zatim slede snimci unutrašnjosti. 

Kameri nije promakao ni natpis „Napravljeno u SSSR-u“.

Kako se vidi na snimku, vidljivih oštećenja nema.

Podsetimo, Moskva je 18. novembra predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice koji su zadržani u blizini Kerčkog moreuza zbog povrede ruske granice. Nakon toga se oglasio komandant Mornarice vojske Ukrajine Igor Vorončenko, koji je rekao da je sa njihovih brodova „nestala skoro sva oprema, uključujući i ve-ce šolje, utičnice, plafonjere“. On je takođe dodao da su Rusi „uništili brodove“.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da na tri broda vraćena iz Rusije nedostaje deo opreme i naoružanja i obećao da će ih vratiti.

„Video sam stanje. Pokrenuće se istraga. Videćemo sve detalje“, rekao je Zelenski u vojnoj luci u Očakovu u koju su u sredu stigli brodovi.

Ukrajinski predsednik je dodao da namerava da traži od ruske strane „da sve vrati“.

Izvor: Sputnjik

RusijaUkrajinavojni brodovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva