:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2022   17:39

0

117

Rusija proteruje osam grčkih diplomata

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je ambasadorki Grčke uručilo notu o proterivanju osam grčkih diplomata.

"U ministarstvo spoljnih poslova Rusije je 27. juna pozvana ambasadorka Grčke u Rusiji E. Nasika, kojoj je uručen protest zbog politike konfrontacije grčkih vlasti prema Rusiji, uključujući isporuke naoružanja i vojne tehnike režimu uz Kijevu i proterivanje ruskih diplomata", navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Rojters.

Ministarstvo je potvrdilo da je ambasadorki uručena nota kojom se osam grčkih diplomata proglašava nepoželjnim u Rusiji, a koji su dužni da napuste zemlju u roku od osam dana.

"Naglašeno je da je reč o direktnim posledicama neprijateljskih dejstava koja su inicirale vlasti Grčke. Punu odgovornost za to snosi isključivo zvanična Atina. Ukazano je da ćemo u slučaju da se antiruska politika nastavi zadržati pravo na adekvatan odgovor", navedeno je u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ruski ambasador u Atini je ranije izjavio da Grčka više nije pogodna destinacija za odmor ruskih turista jer ne jenjava "talas rusofobije koju podstiče grčko rukovodstvo".

Izvor: T a n j u g

RusijaGrčkadiplomateproterivanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva