:

:

TV Most

clock

April 27, 2019   9:01

0

222

Rusija: SAD sebi daju pravo da nekontrolisano trguju oružjem

Odluka SAD da istupe iz Sporazuma o globalnoj trgovini oružjem naneće, s jedne strane, ozbiljnu štetu međunarodnoj bezbednosti, a s druge, omogućiće Americi da nekontrolisano trguje naoružanjem, izjavio je ruski senator Franc Klincevič.

Kako prenosi Sputnjik, on je, takođe, rekao i da Rusija neće krenuti stopama SAD i namerava da ratifikuje taj dokument.

"Ova odluka Amerikanaca naneće ogromnu štetu međunarodnoj bezbednosti. Stvoriće se velika napetost u svetu. SAD će sada nekontrolisano da trguju oružjem i da povećaju prodaju sopstvenog naoružanja", upozorio je Klincevič.

On je dodao i da ova odluka SAD govori samo o tome da je u poslednjih nekoliko godina američko oružje postalo nekonkurentno.

"Ova odluka omogućiće SAD da primoravaju druge zemlje da kupuju njihovo oružje vršenjem pritiska, kao što je to slučaj sada s Turskom", zaključio je ruski zvaničnik.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije juče da su SAD odlučile da povuku podršku Sporazumu o globalnoj trgovini oružjem.

Ovaj sporazum reguliše međunarodnu trgovinu konvencionalnim oružjem, uključujući oružje malog kalibra, tenkove, borbene avione i brodove, preneo je AP.

SAD su sporazum potpisale 2013, ali ga nisu nikada ratifikovale.

Izvor: Танјуг

RusijaSADoružje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva