:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2022   9:29

0

145

Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad nuklearkom u Zaporožju, Kijev negira

Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje u Ukrajini, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov rekao je da ruske snage kontrolišu područje oko nuklearne elektrane, prenosi Interfaks.

Naveo je da osoblje nuklearne elektrane nastavlja uobičajeno da radi na održavanju objekata. Konašenkov je rekao da je nivo radijacije normalan.

Prethodno su ruske snage u Ukrajini preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju.

Konašenkov: Rusija ima prevlast u vazdušnom prostoru Ukrajine

Ruska borbena avijacija ima prevlast u vazdušnom prostoru nad čitavom teritorijom Ukrajine, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je na brifingu rekao da su od početka operacije u Ukrajini ruske snage pogodile 1.114 objekata vojne infrastrukture, prenosi Interfaks.

Naveo je da je uništeno 31 komandno mesto i centar veze ukrajinske vojske.

"Uništeno je 314 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 57 višecevnih raketnih bacača, 121 minobacač, 274 specijalna vojna vozila“, dodao je Konašenkov.

Kijev: Ruske snage nisu zauzele nuklearnu elektranu Zaporožje

Ukrajinska državna nuklearna kompanija "Energoatom" demantovala je danas navode da su Oružane snage Rusije preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje, javlja agencija Interfaks.

Prethodno je portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da ruske snage kontrolišu područje oko nuklearne elektrane, preneo je Rojters.

Konašenkov je tom prilikom naveo da osoblje nuklearne elektrane nastavlja uobičajeno da radi na održavanju objekata uz konstataciju da je nivo radijacije normalan.

Prethodno su ruske snage u Ukrajini preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju.

Izvor: T a n j u g

Zaporožjenuklearna elektranaRusijaUkrajinaIgor Konašenkov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva