:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2022   11:26

0

112

Rusija: U artiljerijskim napadima ubijeno 600 ukrajinskih boraca

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruske snage protekle noći izvele artiljerijske napade na više ukrajinskih položaja i uporišta, a da je u napadima poginulo više od 600 ukrajinskih boraca.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinska aviona, Su-24 u blizini Zmijskog ostrva, Su-25 u Dnjepropetrovskoj oblasti i Su-27 u Hersonskoj oblasti, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Osim toga, kako je naveo, vazdušno-kosmičke snage Rusije izvršile su napade preciznim projektilima za uništavanje aviona na vojnom aerodromu Kanatovo, skladište municije i skladište goriva u Nikolajevskoj oblasti, prenosi agencija TASS.

"Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su preciznim raketama iz vazduha avione na vojnom aerodromu Kanatovo kod Kirovograda, veliko skladište municije u gradu Nikolajevu i skladište goriva ukrajinske vojne opreme u blizini naselja Žovtnevoje u Nikolajevskoj oblasti", rekao je Konašenkov.

Pored toga, prema rečima portparola, ruske Oružane snage su presrele dve rakete višecevnog raketnog sistema Smerč u blizini naselja Tarasovka i Vasiljevka.

Izvor: T a n j u g

Rusijaruska vojskaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva