:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 24, 2019   11:58

0

79

Rusija upozorava SAD: Štitićemo suverenitet Venecuele!

Rusija upozorava Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u krizu u Venecueli jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Upozoravamo Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u situaciju u Venecueli. Smatramo da bi to bio katastrofalan scenario koji bi potresao temelje razvoja koji je primetan u Latinskoj Americi“, rekao je Rjabkov u intervjuu časopisu „Međunarodni život“.

Rusija će nastaviti da podržava Venecuelu, koja je njen strateški partner, i štitiće suverenitet Karakasa, saopštio je Rjabkov.

On je dodao da Moskva žali što i Organizacija američkih država (OAD) vrši pritisak na legitimnu vlast Venecuele.

„Prateći razvoj situacije u Venecueli vidimo težnju određenih država, među njima i SAD, da koriste različite vrste platformi, uključujući Organizaciju američkih država, za jačanje pritiska na nama prijateljsku Venecuelu, pod različitim izgovorima“, rekao je Rjabkov.

On je siguran da će predstojeći period biti praćen novim pokušajima da se ocrni politika Karakasa — dolivaće se ulje na vatru u unutrašnjim procesima koji se tamo dešavaju i neće se pružiti mogućnost nastavku unutrašnjeg dijaloga.

U svakom slučaju, Rusija će nastaviti da sarađuje sa ovom latinoameričkom zemljom u svim oblastima.

Izvor: Sputnjik

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva