:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2018   22:33

0

228

Rusija uvela nove sankcije Ukrajini

Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov, šef direktorata obaveštajne agencije ukrajinskog ministarstva odbrane Vasilij Burba i ukrajinski zamenik ministra unutrašnjih poslova Sergej Jarovoj stavljeni su na listu pojedinaca kojima je Rusija uvela sankcije.

Na toj listi već se nalaze pojedini poslanici vladajućeg bloka Petra Porošenka – stranke Samopomoć i zvaničnici, a lista je objavljena na veb stranici ruske vlade, prenosi Tas.

Sankcije su uvedene i za opozicione političare Borisa Kolešnjikova, Vadima Novinskog, Aleksandra Vilkula i Mihaila Dobkina.

Ukupan broj Ukrajinaca koji se nalaze na listi ruskih sankcija je 576.

Ranije danas ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz kojim se proširuje lista Ukrajinaca i pravnih entiteta koji su obuhvaćeni sankcijama.

Kontra sankcije koje je uvela Rusija podrazumevaju zamrzavanje nenovčanih sredstava, bezdokumentarnih hartija od vrednosti i imovine u Rusiji i zabranu prebacivanja fondova van Rusije.

Kako je ranije saopštila ruska vlada, cilj najnovijih sankcija prema ukrajinskim građanima i kompanijama je "suprotstavljanje neprijateljskim akcijama Kijeva" protiv ruskih građana i kompanija i mogu biti ukinute ako Ukrajina ukine svoje sankcije.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

rusijaukrajinasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva