:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 18, 2023   10:44

0

125

Ruska ambasada u SAD: Američki stav prema MKS podseća na šizofreniju

Zarad sopstvenih geopolitičkih interesa američka administracija podržava pravnu bahanaliju bez presedana koju je pokrenuo Međunarodni krivični sud (MKS), saopštila je danas ruska ambasada u Vašingtonu.

 

"Upoznati smo sa izjavama predstavnika američke administracije o navodnoj opravdanosti odluke Međunarodnog krivičnog suda da izda naloge za hapšenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i komesarke za prava dece Marije Lvove-Belove. Zarad sopstvenih geopolitičkih interesa Vašington podržava pravnu bahanaliju bez presedana koju je pokrenuo MKS, znajući dobro da Rusija, kao i SAD, ne priznaje jurisdikciju MKS", naglasile su ruske diplomate, prenosi TASS.

U saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu se navodi da neprihvatljivim opaskama o ruskom lideru, američke vlasti namerno prećutkuju sopstvene zločine u Iraku, Jugoslaviji, Libiji i Vijetnamu.

"Štaviše, u pokušavaju da svim raspoloživim sredstvima zaštite svoje građane od međunarodnog krivičnog gonjenja, SAD čak preduzimaju uzvratne mere", dodaje se u saopštenju ruske ambasade.

Rusko diplomatsko predstavništvo je podsetilo na odluku vašingtonske administracije da uvede "ekonomske sankcije bez presedana" protiv rukovodstva MKS, uključujući bivšeg tužioca Fatua Bensude koji je pokrenuo istragu o zločinima SAD u Avganistanu.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva