:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2022   18:16

0

35

Ruske naftne platforme u Crnom moru na udaru ukrajinskih granata

Naftne platforme ruske kompanije Černomornjeftgaz u Crnom moru ponovo su se našle na udaru ukrajinskih granata, izjavio je danas portparol službe za vanredne situacije Krima.

"Bio je to novi napad ukrajinskih trupa, ali niko nije povređen", potvrdio je portparol krimske službe za vanredne situacije u razgovoru sa izveštačem TAS S.

Sličan napad ukrajinskih snaga dogodio se i prošlog ponedeljka, a lider Krima Sergej Aksjonov tim povodom objavio je na svom Telegram kanalu da je više od 90 osoba evakuisano sa platformi Černomornjeftegaza, dok 15 vojnika brine o bezbednosti.

Neposredno nakon prvog napada prošlog ponedeljka ruska senatorka sa Krima Olga Kovitidi upozorila je da je napad ukrajinskih snaga na crnomorske gasne i naftne platforme mogao da izazove veliku katastrofu i da nanese štetu Odesi.

"Ukrajinske snage veoma dobro znaju da se platforme nalaze samo 71 kilometar izvan Odese", rekla je senatorka Kovitidi i ocenila da je napad na gasno polje čin "van svake logike" kojim se ugrožavaju životi civila u Odesi.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

Crno morenaftne platformeUkrajinaRusijarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva