:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

April 25, 2020   7:58

0

447

Ruski predstavnik očitao lekciju ministru tzv. Kosova: "Zastava nepriznate republike neprikladna na sednici SB UN"

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, uputio je primedbu ministru spoljnih poslova tehničke vlade nepriznate republike Kosovo Gljauku Konjufcu, zbog neumesne pozadine u vidu žuto-plave zastave ove nepriznate republike tokom njegovog govora na onlajn konferenciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Želim da podsetim gospodina Konjufca da govori u skladu sa pravilom br. 39 procedure Saveta bezbednosti (Savet bezbednosti UN može da ponudi saradnicima sekretarijata ili ostalim licima, koje smatra nadležnim za konkretno pitanje, da dostave informacije ili pruže drugu vrstu pomoći za razmatranje pitanja koja spadaju u njihovu nadležnost). U vezi sa tim, želeli bismo da zamolimo sekretarijat da informiše sve koji u skladu s tim pravilom govore na sednici Saveta bezbednosti o tome ─ koji simboli su prikladni za pozadinu tokom govora, a koji nisu”, naglasio je Nebenzja.

Nebenzja je dodao da je pažljivo slušao o čemu je Konjufca govorio i da, gledajući zastavu iza njega, nikako nije mogao da shvati kakva je to zastava. Sudeći po bojama, istakao je ruski zvaničnik, to bi mogla biti zastava Švedske, ili Ukrajine, ili Barbadosa. Ili, zaključio je Nebenzja, pošto je ipak reč o Balkanu, možda se radi o zastavi Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao je danas video-sednicu na kojoj je predstavljen redovan izveštaj Unmika o Kosovu i Metohiji.

Odluku o tome da se na dnevni red sednice Saveta bezbednosti stavi i izveštaj o Kosovu i Metohiji donela je trenutno predsedavajuća Saveta Dominikanska Republika.

Sednica je održana putem video-konekcije zbog aktuelne pandemije virusa Kovid-19.

Izvor: Novosti online

KiMSB UNNebenzja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?