:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 07, 2022   15:52

0

102

Ruski tenkovski napad na aerodrom u Nikolajevu

Ruske tenkovske jedinice otvorile su danas vatru na glavni aerodrom u regionu Nikolajev na jugu Ukrajine, nakon što su ukrajinske snage juče uspele da uspostave kontrolu nad aerodromom, potvrdio je guverner Vitalij Kim u onlajn objavi koju je preneo Rojters.

 

Ruske trupe su rano jutros napale i grad Nikolajev iz višecevnih raketnih lansera, javila je ranije ukrajinska agencija Unian navodeći da je granatiranje počelo oko 05.00 časova ujutru po lokalnom vremenu, preneo je BBC pozivajući se na lokalne medije.

Međutim guverner Kim je izjavio da su putevi otvoreni i da ukrajinske snage kontrolišu mostove i poručio stanovništvu da može bezbedno da napusti grad.

MIP Ukrajina: Rusko granatiranje sprečava evakuaciju civila

Rusko granatiranje sprečava evakuaciju civila iz Kijeva, Marijupolja, Sumija, Harkova, Volnovahe i Mikolajeva, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine.

"Ovo onemogućava bezbedan prolazak humanitarnih kolona Ukrajinaca i stranih državljana, kao i isporuke lekova i hrane", navodi se u saopštenju ukrajinskog MIP, prenosi Rojters.

Ministarstvo je pozvalo strane lidere da prisile Rusiju da poštuje primirje kako bi se "sprečila humanitarna katastrofa".

Izvor: T a n j u g

UkrajinaRusijatenkovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva