:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane, ilustracija

clock

Septembar 27, 2021   18:22

0

31

Rusko-srpska vežba "Slovenski štit" u Srbiji sredinom oktobra

Zajednička rusko-srpska vojna vežba "Slovenski štit" odrzazće se u Srbiji sredinom oktobra 2021. godine, izjavio je danas neimenovani vojni izvor za TASS, dodajući da će u vežbu biti uključeni sistemi PVO Pancir-S koji će stići iz Rusije.

"Vežba protivvazdušne odbrane 'Slovenski štit' biće održana u Srbiji sredinom oktobra uz učešće ruskih Pancira", rekao je izvor.

Tokom vežbe "Slovenski štit" održane 2019. godine, Moskva je prvi put upotrebila raketni sistem protivvazdušne odbrane S-400 izvan granica Rusije.

U vežbu je bio uključen raketni i artiljerijski vazduhoplovni odbrambeni sistem Pancir-S, kao i sistemi Neva-M1T i Kub-M Vojske Srbije.

Nakon vežbe, Beograd je nabavio sisteme Pancir-S1.

Kasnije, 15. septembra 2021. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je Beograd nabavio nadograđeni sistem Pancir-S1M.

"Novi Pancir ima 5.000 metaka kalibra 30 milimetara u minuti; ovo može pokositi planine", primetio je predsednik Srbije.

Ranije Rusija je isporučila 30 T-72MS tenkova i 30 BRDM-2MS vozila za prevoz ljudstva Srbiji, vrednih 75 miliona evra.

Vučć je najavio i da će prva pošiljka prenosivih protivtenkovskih raketa Kornet biti isporučena u Srbiju pre kraja ove godine.

Između 2018. i 2020. godine Rusija je isporučila i četiri helikoptera Mi-35M, šest mlaznih aviona MiG-29, 10 oklopnih vozila BRDM-2, tri transportna helikoptera Mi-17V-5, kao i sisteme PVO Pancir-S1.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin je u intervjuu za TAS S rekao da je borbena gotovost Vojske Srbije znatno pojačana zahvaljujući vojno-tehničkoj saradnji sa Moskvom.

Prema Vulinovim recima, Rusija i Srbija su u 2019. godini održale 96 zajedničkih vojnih vežbi.

Izvor: Танјуг

rusko-srpska vojna vežba"Slovenski štit"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?