:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2021   14:39

0

60

Ružić: Obrazovanje je najveća investicija u našu decu

Ministar prosvete Branko Ružić poručio je danas da obrazovanje nije nikakav eksperiment kojim se možemo igrati, već je ono temelj naše budućnosti i najveća investicija u decu Srbije.

Ružić je, otvarajući konferenciju „Za bolje obrazovanje - Preuzmi inicijativu", u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, rekao da su uspešno prevazilaženi svi problemi i izazovi u prosveti poslednjih godinu dana i da nijedan dan u obrazovanju nije propušten.

On je svakom učesniku u prosveti zahvalio na postignutim rezultatima, pošto, kako je objasnio, obrazovni proces ne samo da nije stao zbog pandemije koronavirusa, već su u njega uvođene i različite novine.

Ministar je govorio o programu medijskog opismenjavanja učenika i saopštio da je sa Erste bankom potpisan memorandum kako bi se kroz period od četiri godine osnovcima podizalo znanje o finansijskoj pismenosti, za bolje razumevanje njihovih potreba u životu, kao i razvijanje preudizimljivosti i orjentacije ka preduzetništvu u učenju.

Ružić je rekao i da jača zdravstveno i seksulano obrazovanje kod dece i da se podiže tolerancija i razumevanje, a naglasio je i da se pruža veća podrška nastavnicima učenicima i roditeljima, što su samo neke od aktivnosti koje pokazuju volju njegovog ministarstva da bude što bolje.

On je, poželevši srećan rad svim učesnicima konferencije koja je namenjena edukatorima, nastavnicima i aktivistima koji se bave obrazovanjem, izrazio nadu da će ona iznedriti još puno primera koji će moći da se inkorporiraju u obrazovni sistem.

Skup u organizaciji udruženja "Nauči me" iz Niša okupio je danas 100 edukatora iz Srbije, a podršku organizaciji pružili su udruženje "Propulsion" i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru programa "Nova pismenost", Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Naučno-tehnološkik park i Obrazovni kreativni centar iz Bora.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?