:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 18, 2020   14:24

0

46

Ružić: Obrazovne institucije pokazale izuzetnu vitalnost, a prosvetni radnici požrtvovanje

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas se završava prvo polugodište i počinje zimski raspust, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ističe da se prvo polugodište završava u otežanim okolnostima zbog pandemije kovid-19, ali da su obrazovne institucije pokazale izuzetnu vitalnost, a prosvetni radnici požtvovanje.

''U situaciji koja je kompleksna i zahteva visok nivo razumevanja, tolerancije i prilagođavanja, obrazovne institucije pokazale su izuzetnu vitalnost, a prosvetni radnici požrtvovanje i čestitam im na tome'', naveo je Ružić u saopštenju za medije.
On je učenicima poručio da se odmore tokom zimskog raspusta i da slobodno vreme ispune kvalitetnim sadržajima - knjigom i igrom, ali da vode računa o epidemiološkim merama kako bi, naglasio je, spremni krenuli u nove izazove u narednom polugodištu.
Ružić je naveo da smo svi svesni da učenicima najviše nedostaje uobičajeno druženje u školi i neposredna komunikacija sa vršnjacima i nastavnicima.
Ministar je zahvalio roditeljima na poverenju i razumevanju, a posebno na podršci koju pružaju ne samo svojoj deci u učenju, napredovanju i razvoju, već i ostvarivanju kvalitetnog obrazovno-vaspitnog rada.
Naglasio je da se epidemiološka situacija prati svakodnevno i intenzivno u saradnji sa nadležnim institucijama i organima, te će se u skladu sa konstatovanim promenama preduzimati odgovarajuće mere.
''Da bi se rad škole odvijao kao u redovnim okolnostima, potrebno je da se za to steknu u potpunosti bezbedni uslovi. Naša je nada i želja, kao i vaša, da se situacija što pre normalizuje i da se u školskom dvorištu ponovo začuje uobičajena dečja graja'', naveo je ministar.
Zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola završava se 15. januara 2021. godine, a drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?