:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2020   9:00

0

138

Ružić: Zasad nećemo zatvarati škole

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere.

U intervujuu za nedeljno izdanje lista „Alo“, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer "ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

"Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva... Politika, politike, politicari, sve to je promenjlivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg,“ rekao je Ružić.

On je rekao i da SPS sagledava svoju specifičnu težinu nakon 30 godina postojanja, ali takođe i građani kojim im pružaju podršku.

„Kada radimo dobro za Srbiju, stranka je uvek zadovoljna,“ zaključio je Ružić i dodao da će izbor predsednika stranke Ivice Dačića za predsednika Skupštine svakako pojačati ulogu i značaj parlamentarnog života i u domaćem, ali i u spoljnopolitičkom ambijentu.

Izvor: Танјуг

Ružićškolekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva