:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 05, 2019   10:40

0

96

Sa bankama o predlozima za "švajcarce", rešenje moguće u aprilu

Predsednik Srbije razgovarao je sa predstavnicima udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima.

Predsednica Udruženja CHF Jelena Pavlović je rekla nakon sastanka da se ide u smeru rešenja problema.

"Imamo jako uveravanje da postoji spremnost države da se ovaj problem jednom zauvek reši i da to bude, ako je moguće, tokom aprila, što je jako značajno", rekla je Pavlovićeva.

Istakla je da je juče održan sastanak sa predstavnicima banaka i da su pričali o određenim predlozima, ali da je to još na nivou pregovora.

"U ponedeljak se nastavljaju razgovori sa bankama i državom, tada možemo pričati o konkretnim predlozima", rekla je Jelena Pavlović. 

Sastanku na Andrićevom vencu prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Sastanak je održan pošto je u utorak Vrhovni kasacioni sud zauzeo stav da je ništava odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, ukoliko banka nije dostavila dokaz da se ona zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava.

Prethodno su zaduženi u francima prekinuli protest ispred tog suda nakon što ih je obišao predsednik Vučić i obećao im da će država naći način da reši njihov problem do kraja ove nedelje.

Izvor: RTS

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva