:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2019   11:35

0

75

Sa SAD da unapređujemo odnose, ne da raspravljamo o Venecueli

Prioritet Srbije je da razvija i unapređuje bilateralne odnose sa Sjedinjenim američkim državama, a ne da raspravlja o krizi u Venecueli, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je, reagujući na izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skata da je Srbija na pogrešnoj strani istorije kada je reč o njenom odnosu prema krizi u Venecueli, rekao da ambasador SAD ne treba da se bavi tim pitanjem i da se svaka država vodi svojim interesima.

„Nama je prioritet da razvijamo bilateralne odnose sa SAD, a ne da raspravljamo o Venecueli. Svaka zemlja ima svoje interese“, rekao je Dačić za TV Pink.

Šef srpske diplomatije kaže da bi i on mogao da pita da li su SAD danas na pravoj strani istorije kada podržavaju nezavisno Kosova, koje je nastalo na lažima i zločinu.

Podseća da su Srbija i SAD bile na istoj strani tokom Prvog i Drugog svetskog rata, a da su amerikanci sada podržali one protiv kojih su se tada zajedno borili.

„Albanci su u Prvom svetskom ratu podržavali tursku imperiju, a u Drugom svetskom ratu su bili na strani Hitlera. Šta mi da pričamo o pravoj strani, ali svako utvrđuje svoje interese“, rekao je on.

Dačić dodaje da je Venecuela prijateljska zemlja koja je uvek glasala za Srbiju u međunarodnim organizacijama. Da li bi bilo moralno da mi sada kažemo ‘baš nas briga za Venecuelu’? Neka raspišu izbore“, rekao je Dačić.

Podseća da je zamenik premijera privremenih prištinskih institucija i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli rekao da Priština podržala opozicionog političara Huana Gvaida, koji se proglasio prelaznim predsednikom Venecuele.

„Da li i Srbija treba da podrži Gvaida, koga je Priština podržala, pa da sutra dođemo u situaciju da Venecuela prizna Kosovo? Nećemo valjda da radimo protiv svojih interesa“, zaključio je Dačić.

Izvor: Танјуг

Ivica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva