:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 16, 2019   11:05

0

254

Sa Savetom Evrope nastavljamo borbu za rodnu ravnopravnost

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je na sastanku sa novim šefom misije Saveta Evrope (SE) u Srbiji, Tobijasom Flesenkemperom, da je puno toga urađeno u proteklom periodu u oblasti rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja žena, kao i da veruje da će saradnja sa Savetom Evrope u budućnosti biti još uspešnija.

"Uradili smo mnogo u međuvremenu, ali puno posla je još pred nama. Sa Savetom Evrope imamo odličnu saradnju, posebno kada je borba protiv nasilja u pitanju i primena Istanbulske konvencije. Verujem da zajedničkim projektima možemo doprineti da rodna ravnopravnost postane deo svih javnih politika, naročito kada je lokalna zajednica u pitanju", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju informativne službe Vlade Srbije.

Flesenkemper je istakao da Savet Evrope u Srbiji ima najviše projekata u odnosu na region, te da postoji dosta prostora za zajedničku saradnju, posebno u oblasti antidiskriminacije, rada na lokalu i borbi protiv nasilja nad ženama.

"Nedavna GREVIO poseta Srbiji izuzetno je važna, kada dobijemo preporuke komiteta treba da ih iskoristimo u planiranju daljih aktivnosti, jer nasilje nad ženama je važna tema koja pogađa svaki sloj društva. Pored toga, zainteresovani smo i za saradnju u pogledu rada sa učenicima i mladim sportistima, jer je ključno učiti mlade empatiji, toleranciji i nenasilju", rekao je Flesenkemper, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTV,T a n j u g

Savet EvropeZorana MihajlovićFlesenkemper
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva