:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 19, 2019   12:04

0

515

Sabor Berba borovnica na Mokroj Gori održan juče

Tradicionalni sabor Berba borovnica na Mokroj Gori, održan je pod okriljem opštine Zubin Potok. Pored domaćina, Kulturno umetničkog društva Mokra Gora, manifestaciju su ulepšalai folklorni ansambli i pevačke grupe iz  Zapadne i Centralne  Srbije i Republike Srpske. Po prvi put birana je i Mis borovnice.

Opština Zubin Potok ovog vikenda organizovala je veliki tradicionalni sabor Berba borovnica na Mokroj Gori, a kao što i priliči, na početku, svim posetiocima se poželela dobrodošlica domaćinskom zdravicom.


„Biti ponovo na saborovanju, na ovoj svetoj Mokroj Gori, daj Bože, svakome dobro, sreću, zdravlje i napredak“, nazdravio je Miroljub Milentijević Bubo iz Žerovnice.

Tradicionalni sabor su obogatile i folklorne pevačke grupe iz cele Srbije.


Ovogodišnji sabor imao je i svoj takmičarski deo, izabrana je i Mis borovnice.


„Jako se lepo osećam što sam pobedila i drago mi je što sam se prijavila za ovaj festival“, kaže Snežana Vukadinović, Mis borovnice 2019.


Organizatori nisu krili zadovoljstvo što se nakon više od 20 godina narod ponovo okupio na kolašinskoj planinskoj lepotici.


„Izuzetno smo zadovoljni i odzivom i takmičenjem i nastupima. Mislim da je uspela organizacija i očekujem sve bolji odziv, bolju organizaciju i veći broj ljudi na našoj planini“, istakao je Srđan Vučinić, organizator manifestacije.


Druženje je nastavljeno do kasnih popodnevnih sati.

Izvor: TV Most

Berba borovnicaMokra GoraZubin Potok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva