:

:

TV Most

SAD

clock

Februar 22, 2023   19:00

0

215

SAD: Ogromna snežna oluja zatvorila škole i prizemila letove na Srednjem zapadu

Velika zimska oluja  pogodila je američki gornji Srednji zapad jakim vetrovima i snegom, što je dovelo do zatvaranja stotina škola i velikih problema u vazdušnom i drumskom saobraćaju.

Za više od 50 miliona Amerikanaca jutros je objavljeno zimsko vremensko upozorenje, dok se oluja kretala širom zapadnog i severnog dela SAD i potom ka istoku, preneo je Rojters.

Na nekim mestima se i sutra tokom dana očekuje do 60 centimetara snega i vetra brzine do 97 kilometara na sat, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Oluja je takođe pogodila Kaliforniju i donela mešavinu snega i susnežice na istoku, uključujući Novu Englesku, gde su prognostičari upozorili vozače da se čuvaju klizavih puteva.

Putevi prekriveni snegom učinili su putovanje rizičnim na gornjem Srednjem zapadu, a ledom prekriveni dalekovodi i drveće, koji padaju, mogli bi da dovedu do nestanka struje kasno danas i sutra, dok će putovanje biti gotovo nemoguće, saopšteno je iz Centra za predviđanje vremena meteorološke službe u Koledž parku.

Stručnjaci kažu da su sve veća učestalost i intenzitet takvih oluja, ispresecanih ekstremnim vrućinama i sušnim periodima, posledica klimatskih promena.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

SADsnežna oluja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva