:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 13, 2021   20:48

0

59

SAD se protive javnom sastanku SB UN o stanju u Izraelu

SAD usprotivile su se zahtevu Kine, Norveške i Tunisa da se sutra održi javni, virtuelni sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih na kojem bi se raspravljalo o pogoršanju nasilja između Izraela i palestinskih militanata, navode diplomatski izvori.

SAD, blizak saveznik Izraela, navele su diplomatske napore kao razlog za prigovor, rekavši da rasprava u SB UN neće biti produktivna, ali ostavile su otvorena vrata za mogući sastanak u utorak, rekli su diplomatski izvori, prenosi Rojters.

Savet od 15 članova sastao se privatno ove nedelje dva puta povodom najgorih sukoba u regionu u poslednjih nekoliko godina, ali do sada nije mogao da izda javno saopštenje, jer SAD nisu verovale da će to biti od pomoći, rekle su diplomate.

Takve se izjave dogovaraju konsenzusom, a svih 15 članova saveta takođe mora da se složi na sastanku u skladu sa pravilima koja važe za virtuelne operacije tela tokom pandemije kovida 19, navodi Rojters.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je danas da Egipat, Tunis i druge zemlje u regionu mogu igrati kratkoročnu ulogu u deeskalaciji tekućeg sukoba između Izraela i Palestinaca.

Izrael je pokrenuo ofanzivu na militante u Gazi nakon što je Hamas ispalio rakete na Jerusalim i Tel Aviv u znak odmazde zbog sukoba izraelske policije sa Palestincima u blizini džamije al-Aksa u istočnom Jerusalimu.

Najmanje 67 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedeljka kada je situacija eskalirala, objavilo je ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze, dok su izraelski zdravstveni zvaničnici rekli da je od ponedeljka u Izraelu ubijeno sedam ljudi.

Izvor: T a n j u g

IzraelPalestinaSADSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?